به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمد کشتکار، معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: هر ساله برای ذبح دام در عید قربان جلساتی با استانداری، شهرداری ها و کمیته امداد و مرکز بهداشت برگزار می شود، اما امسال به دلیل شیوع کرونا به صورت ویژه حساسیتهایی وجود دارد. ۸۳۲ مورد بیماریهای مشترک بین دام و انسان همچون تب کنگو، تب مالت و ... وجود دارد و همواره یکی از نگرانیها در زمان کشتار دام به خصوص در روز عید قربان این است که افراد دچار بیماری نشوند و از سوی دیگر اکنون نگرانیها به دلیل کرونا بیشتر شده است.
وی با تاکید بر اینکه کرونا بیماری مشترک بین دام و انسان نیست و نگرانی از بابت انتقال آن وجود ندارد، تصریح کرد: اگرچه از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکید داشتیم که افراد و به خصوص کودکان از تماس با دام خودداری کنند، نه به این دلیل که دام عامل انتقال بیماری است، بلکه به این دلیل که احتمال میرود افراد بیمار و ناقل کرونا با دام در ارتباط باشند و از این طریق ویروس به افراد دیگر منتقل شود. امسال خواسته ایم که از تجمع افراد در کشتارهای دام خودداری شود و همانند سال گذشته امسال نیز ۳۱ کشتارگاه فعال دام در استان اصفهان از ساعت ۸ صبح تا بعد از ظهر آماده خدمات رسانی هستند و ناظران بهداشتی و شرعی نیز حضور دارند.
کشتکار با اشاره به حضور ۹۳ اکیپ ناظر از سوی دامپزشکی، اظهار کرد: ۵۸ اکیپ ثابت و ۳۵ اکیپ سیار شامل ۱۶۲ پرسنل دامپزشکی، بازرس بهداشتی و ناظر شرعی در کشتارگاهها نظارت انجام میدهند.سال های گذشته ۲۲ سایت موقت (اماکنی که شهرداری، کمیته امداد و خیریه ها) اعلام میشد و در محل هایی مشخص مردم کشتار دام انجام می دادند، امسال نیز همان محلها برای ذبح دام درخواست دادهاند که در این باره ستاد مقابله با کرونای استان باید تصمیم بگیرد، اما احتمال میرود ذبح دام تنها در کشتارگاهها انجام شود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه کرونا عاملی نیست که کشتار و ذبح دام در عید قربان را متوقف کند، گفت: اما اداره کل دامپزشکی با مشخص کردن اماکنی در نظر دارند از تجمع افراد جلوگیری کند، از سوی دیگر متصدیان کشتارگاهها، خیریهها و کمیته امداد اعلام آمادگی کردهاند تا اگر افراد تمایل به کشتار دام به صورت حضوری ندارند، از طریق تلفن با نهادهای مشخص، دام خود را کشتار و نذرشان را ادا کنند. با توجه به شیوع کرونا به مردم توصیه می شود، دام خود را از اماکن مشخص و معتبر خریداری و در اماکن مجاز کشتار کنند، همچنین بعد از کشتار دام گوشت آن را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال نگهداری کنند.
نظر شما